Ontwerpers

 

De  producten op deze site zijn grotendeels van Gerard van der Beek en Bart Kempinga. Sommige ontwerpen zijn in samenwerking met andere ontwerpers tot stand gekomen. Waar dat het geval is wordt dat benoemd.  Bindende factor is dat iedereen binnen zijn eigen stijl producten ontwerpt in de vorm van een bouwpakket en dat het meubel digitaal produceerbaar is. Click op de links hieronder vooreen volledig profiel.

Bart Kempinga

OpMaat3D

Ontwerper en meubelmaker. In de volle breedte de nieuwe mogelijkheden verkennen van de digitalisering van de meubelbranche is wat mij al een paar jaar enorm bezig houdt. Er is echt een revolutie gaande op dit gebied. Enorm inspirerend.

Gerard van der Beek

Simplex Furniture

Als ontwerper kun je je op dit moment helemaal uitleven en meubels ontwerpen die snel te produceren zijn en ook een heel andere vormtaal hebben dan de meubels met klassieke verbindingen. De Alfa-tafel die ik heb ontworpen is daarvan een voorbeeld. Als je een keer op dit spoor zit zijn de mogelijkheden eindeloos. Veel van mijn ontwerpen hebben een flatpack karakter en kunnen door de gebruiker zelf in elkaar worden gezet. In combinatie met het internet sta je nu ineens in direct contact met een grote groep potentieel klanten wereldwijd. Voor een ontwerper als ikzelf die ook een CNC machine heeft leren bedienen biedt dat ineens hele nieuwe perspectieven. CNC Furniture .nl is er een van.

Gerard de Hoop

Product Design

GERARD DE HOOP  is een zelfstandig interieur- en productontwerper. Hij studeerde architectonische vormgeving en interieurarchitectuur aan kunstacademie Minerva in Groningen. Zijn producten zijn het resultaat van een constant zoeken naar innovatie en verrassing op het gebied van functionele producten. Werkend op de grenzen van het technisch mogelijke, ontstaat er een zekere spanning in zijn werk. Het is zijn ambitie om unieke producten te ontwerpen die de elementen eenvoud, verrassing en veelzijdigheid combineren. Elementaire geometrische vormen spelen hierin een belangrijke rol.

TOP